• Email: kansliet@prematurforbundet.se

Prematurföreningen Väst

  • You are here
  • Home
  • Prematurföreningen Väst

sv_prem_logo_vast

Väst

Välkomna till Prematurföreningen Väst. Föreningen startades 2000 och har som syfte att skapa ett bra omhändertagande av föräldrar till för tidigt födda barn. Dessutom vill föreningen stödja utbildning, forskning och intiativ som syftar just kring att ta om hand och hjälpa föräldrar som får barn för tidigt.  

Föreningarnas viktigaste uppgift är att hjälpa och stödja familjer som fått för tidigt födda barn. Detta gör vi framförallt genom att erbjuda personlig kontakt genom våra fikor på 309 på Östra sjukhuset, tisdagar jämna veckor kl 18.00.

Vill du bli medlem eller stödja oss på annat sätt- kan du göra det direkt här på hemsidan genom att klicka på knappen Stöd oss/bli medlem. 

Välkomna! 

Årsmöte 2021 | Väst

Årsmöte Prematurföreningen Väst!   Vi välkomnar alla våra medlemmar på årsmöte: Onsdag 31 mars kl 20.30 – digitalt även i år. Länk till inbjudan fås via mail när man anmält sig.   Vi behöver verkligen bli fler, hör av dig om du är intresserad! Dagordning och verksamhetsberättelse fås när man anmäler sig.   Anmäl er via mail eller

Read more

Världsprematurdagen 2018

Här kan du läsa mer om världsprematurdagen 2018! Stockholm "Minst i klassen" - hur hjälper vi de för tidigt födda barnen i skolan? För första gången hålls ett seminarium i Sverige om de för tidigt födda barnen i skolan. Det finns stora skillnader i det pedagogiska omhändertagandet för dessa barn trots att utbildning

Read more
IMG_3863-small

Prematurmingel

OBS! Pga. dåligt väder flyttas minglet till Ugglans BVC, Fredriksdal, Mölndalsvägen 77. Den 20 juni 16:00-19:00 minglar vi och leker i Trädgårdsföreningen tillsammans med andra "prematurfamiljer", samt Jenny från Lillugglan BVC och Prematurföreningen Väst. Medtag egen fika. Vid dåligt väder flyttas minglet till Ugglans BVC, Fredriksdal, så håll utkik på vår hemsida och Facebook. För

Read more
  • Årsmöte Prematurföreningen Väst!

Årsmöte Prematurföreningen Väst!

Årsmöte Prematurföreningen Väst!   Vi välkomnar alla våra medlemmar på årsmöte: Tisdag 17 april kl 18.00 i konferensrummet på plan 6, KK-huset, Östra sjukhuset   Vi går igenom året och blickar framåt – vad vill vi göra, vad hinner vi med och vad vill vi påverka?! Dagordning och verksamhetsberättelse kommer att finnas på vår Facebook sida.

Read more

Styrelsen är under återuppbyggnad – Prematurföreningen Väst

Styrelsen är under återuppbyggnad! Är du intresserad av att vara med i styrelsen eller vara med och hålla i våra Föräldrarfikor  - eller har någon annan idé om hur du vill engagera dig - hör av dig till oss!   Kontaktperson Ordförande Josefin Brink Wenzel 073-628 87 12 vast@prematurforbundet.se

Read more

Sommar-picknick 11 juni kl 14.00!

Snart är det äntligen dags för vår härliga sommar picknick igen! Lördagen den 11 juni träffas vi i Trädgårdsföreningen, vid lekplatsen, kl 14.00. Ta med egen picknickkorg och ett glatt humör så ses vi! Välkomna och hoppas på fint väder!

Read more

Titta på Världsprematurdagen 2015!

Titta på seminariet från världsprematurdagen 2015 (här) öppnas i nytt fönster. Temat för årets seminarium "Liten blir stor - behovet av en nationell strategi för de för tidigt födda barnen" Föreläsningar 15.30 Välkommen Karl Rombo, ordförande Svenska Prematurförbundet Eva Berggren Broström, ordförande Lilla barnets fond 15.35 Svensk neonatalvård – idag och i framtiden Björn Westrup, neonatolog och över- läkare på Karolinska-Danderyd.

Read more

Föräldrafika i Väst

Avd 309 och 316 Östra sjukhuset

I dessa Covid-19 tider når ni oss istället digitalt - hitta oss på Facebook; Prematurföreningen väst och skicka ett meddelande så hörs vi! 

Vi besöker avdelning 309 tisdagar kl 18.00 jämna veckor.

Föräldrar som ligger inne eller har sina barn inskrivna på avdelning 309 eller 316 är välkomna - stäm av med personalen först bara.

För dig som skall hålla fika: Om du ev behöver byta tid hittar du kontakuppgifter till alla på Fikalistan, tänk bara på att vara ute i god tid för att lättast kunna byta med någon annan. 

Author:

The author didnt add any Information to his profile yet