Redo för att bli Kassör? | Prematurföreningen Stockholm

Uppdrag
I uppdraget som kassör kommer du att ha huvudansvar för allt löpande arbete som berör ekonomin. Arbetet kommer innebära löpande bokföring, fakturering, registrering av donationer och vara behjälplig när frågor uppkommer. Tillsammans med styrelsen kommer du upprätta en årsbudget, och vid behov projektbudget. Inför årsslut och årsstämma kommer du att upprätta bokslut, och ekonomihandlingar tillsammans med redovisningsansvarig och revisor.

Du kommer att samarbeta med ordförande och rapportera till styrelsen och revisor löpande. Tillsammans med styrelsen kommer du att arbeta för en transparent, öppen verksamhet och redovisning.

Krav/Kunskap
Du bör ha erfarenhet av löpande bokföring, fakturering, budget och bokslut, önskvärt är att du har erfarenhet av redovisning i ideell förening och de riktlinjer och regler som finns men det är inget krav.

Tid
Styrelsen har ett möte/månad (med sommaruppehåll) vilket tar ungefär en timme. Styrelsemöten sker både via skype och som fysiska träffar. Utöver det tillkommer tid för faktureringar, bokföring, uppföljning och redovisning. Tiden är inte jämnt fördelad utan följer arrangemang, budget och bokslut.

Hur går jag tillväga?
Vi behöver din nominering senast 24 februari 2017, din nominering bör innehålla;

Ditt namn, kontaktuppgifter, vilket uppdrag du är intresserad av samt en beskrivning om dig själv som ger den som aldrig träffat dig en tydlig bild. Vi vill gärna även veta om tidigare erfarenheter och övrigt som kan vara bra att veta. Exempelvis kunskaper, ambitioner och hjärteämnen.

För att bli en del av föreningens styrelse eller förtroendevalda behöver du även vara familje/patientmedlem innan 17 mars 2016 (gäller ej redovisningsansvarig) och ha varit hemma från neotalavdelning minst ett år.

Skicka frågor, funderingar och din nominering till Jeanette Wåhslén, sammankallande i valberedningen, per mail (jeanette@spettan.se)

/Valberedningen

 Läs mer om uppdragen du kan kandidera till nedan, länkar öppnas i nytt fönster.
Ledamot: här
Valberedning och Redovisningsansvarig: här
Arbetsgrupp:

Epost: info@prematur.nu
Följ oss på,
Facebook: Prematurföreningen Stockholm
Instagram: Prematurföreningen_Stockholm
Twitter: @PrematurSTHLM

 


Publicerat

i

av