Inför årsmöte 2018 | Engagera dig i Prematurföreningen Stockholm!

Engagera dig i Prematurföreningen Stockholm!
Redo för att vara med och göra skillnad? Vi söker dig som är taggad på att bli en del av gänget!

Styrelseuppdrag
I samband med årsmötet finns det möjlighet att kandidera för olika uppdrag innan styrelsen.

Kassör
I uppdraget som kassör kommer du att ha huvudansvar för allt löpande arbete som berör ekonomin. Arbetet kommer innebära löpande bokföring, fakturering, registrering av donationer och vara behjälplig när frågor uppkommer. Tillsammans med styrelsen kommer du upprätta en årsbudget, och vid behov projektbudget. Inför årsslut och årsstämma kommer du att upprätta bokslut, och ekonomihandlingar tillsammans med ordförande och revisor/redovisningsansvarig.
Du bör ha erfarenhet av löpande bokföring, fakturering, budget och bokslut. Önskvärt är att du har erfarenhet av redovisning i ideell förening och de riktlinjer och regler som finns men det är inget krav.
För mer information – kontakta oss!

Ledamot
Perfekt för dig som vill starta med ett viktigt uppdrag som ger dig möjlighet att göra lite av allt, men inte känner dig riktigt redo för huvudansvar inom administration, ekonomi eller det löpande arbetet. Vad som behöver göras för tillfället, dina egna styrkor och hjärtefrågor inom prematuritet är det som kommer styra uppdraget.
– Det absolut viktigaste för denna roll är att du är engagerad, sugen på en variation av uppgifter och att lära dig mer om verksamheten. Det är viktigt att du kan ta eget ansvar för att genomföra dina uppgifter och hålla tidsplaner. Dina främsta verktyg för kommunikation kommer vara mail och skype. Tidigare erfarenheter av ideellt styrelsearbete är en fördel, men inget krav.

Suppleant
Supersugen men inte riktigt redo för ett uppdrag som ledamot? Ta del av och lär om allt, men inneha rösträtt först när du agerar ersättare då någon ordinarie ledamot ej kan delta.

Tid?
Styrelsen har oftast 1 möte/månad, med undantag för sommarupehåll. Mötet tar 1-2h och sker via skype, eller fysiskt (oftast i Stockholm). Beroende på uppdragets omfattning så uppskattar vi att styrelseuppdragen 2-5h utöver styrelsemötet men varierar beroende på aktiviteter, större projekt och dylikt. Men skulle livet komma emellan kan vi alltid anpassa oss om tiden tillfälligt inte räcker till.

Viktiga uppdrag utöver styrelseuppdrag,
Redovisningsansvarig/revisor och Valberedning
Kan du verkligen det där med redovisning och vill göra en insats? Vi söker dig som har erfarenhet av ekonomi och som kan se över så att inget har gått tokigt till och bistå vid frågor vid behov. Önskvärt är att du är insatt i de krav och riktlinjer som finns för ideella föreningar. Tidsåtgång och upplägg enligt överenskommelse.

Valberedningen arbetar under året för att hitta rätt personer till föreningens styrelse och alla andra förtroendevalda. Du bör vara nyfiken, strukturerad och våga fråga! Som valberedning sätter du dig in i föreningens arbete, och bildar dig en uppfattning om vad föreningen behöver för att fortsätta arbetet, växa och utvecklas. Vem är rätt för uppdraget och verksamheten, vad behövs för att ta nästa steg? Tidsåtgång och upplägg enligt överenskommelse.

Arbetsgrupp
Som en del i en arbetsgrupp deltar du när du har tid, inför eller under aktiviteter. Det kan handla om att baka till en aktivitet, sprida information, packa gåvor till barnen/familjerna på neo. Ta med en fotboll, kubb eller något annat som kan uppskattas vid t.ex. picknicken, agera lekledare, osv. Du gör det du väljer att åta dig, och kan på så sätt plocka russinen ur kakan. Tidsåtgång och upplägg enligt överenskommelse. (Nominering krävs inte för detta uppdrag.)

Kontaktförälder
Som kontaktförälder ger du inneliggande föräldrar en möjlighet att träffa, och samtala med en förälder till ett för tidigt fött barn som kommit hem från neo. Många föräldrar berättar att det varit väldigt värdefullt för dem att få träffa någon som gått igenom samma sak som de själva under tiden de legat inne. Vårt syfte är att lyssna, stödja och erbjuda en målbild av att livet ofta blir bra när man kommer hem. /Nominering krävs inte för detta uppdrag.)

Hur går jag tillväga?
Vi behöver din nominering senast 23e mars 2018 din nominering bör innehålla;

Ditt namn, kontaktuppgifter, vilket uppdrag du är intresserad av samt en beskrivning om dig själv som ger den som aldrig träffat dig en tydlig bild. Vi vill gärna även veta om tidigare erfarenheter och övrigt som kan vara bra att veta. Exempelvis kunskaper, ambitioner och hjärteämnen. (Datum och nominering gäller ej arbetsgrupp och kontaktförälder.)

För att bli en del av föreningens styrelse eller förtroendevalda behöver du även vara medlem innan 24 mars 2018 (gäller ej redovisningsansvarig) och ha varit hemma från neonatalavdelning minst ett år. Här blir du medlem, öppnas i ny flik  (Bli medlem) OBS! Glöm ej att välja Stockholm som din förening.

Kontakt
Skicka frågor, funderingar och din nominering till info@prematur.nu,
det går även bra att ringa ordförande Theres Belt på nr 0736605463 (dock vill vi fortfarande att nomineringar för styrelseuppdrag skickas per mail).


Epost: info@prematur.nu
Följ oss på,
Facebook: 
Prematurföreningen Stockholm
Instagram: Prematurföreningen_Stockholm
Twitter: @PrematurSTHLM


Publicerat

i

av