Världsprematurdagen 2023 | Uppsala

Den 17 november är det Världsprematurdagen och nu bjuder intensivvårdsavdelningen för nyfödda 95 F vid Akademiska barnsjukhuset in dig till en utställning i gallerian vid Gränbystaden, som uppmärksammar de för tidigt födda barnen och de hjältar som arbetar med att vårda dem och deras familjer.

Program för dagen:

Klockan 12 – invigning: Kom och lyssna när Klas Ekström, verksamhetschef vid Akademiska barnsjukhuset och Erik Normann, biträdande verksamhetschef och sektionschef vid Akademiska barnsjukhuset inviger fotoutställningen.

Klockan 12.15 och 17.30 – Musik: Njut av vacker sång från barnkören från Uppsala musikklasser (klockan 12.15) och kören Harmony Heights (klockan 17.30).

Utställning: Titta på fotografier som lyfter fram för tidigt födda barn samt personal som ger vård till barn och deras familjer. Kuvöser och viktdockor kommer också finnas tillgängliga för allmänheten att se och lära sig mer om prematura födslar samt vården som ges på sjukhuset.

Kom och lyssna på berättelser från personalen på intensivvårdsavdelningen för nyfödda 95 F. De kommer att dela med sig av insikter om deras arbete med att rädda liv och sprida medvetenhet om prematura födslar.

Datum: 17 november

Tid: 12:00 – 19:00

Plats: Gallerian i Gränbystaden


Publicerat

i

av