• Email: kansliet@prematurforbundet.se

Styrelsen nås på kansliet@prematurforbundet.se och består av följande personer:

Karl Rombo, ordförande

ordförande@prematurforbundet.se

Jag är pappa till Fredrika som föddes 2010 i vecka 24+5 på KS i Stockholm. Vi var inneliggande på på två olika sjukhus i nästan fyra månader. Fredrika klarade sig till slut otroligt bra om än med en lätt CP-skada, som vi ännu inte sett vidden av. Hon är en underbar tjej med starka lungor och mottaglig för motorisk träning så hon överraskar oss varje dag! Jag sökte mig till Föräldraföreningen i Stockholm för att bli kontaktförälder men blev mer och mer medveten om behovet av en nationell organisation. Jag är nu väldigt glad över att ha varit med och skapat ett riksförbund som vi tror kan göra skillnad för många barn och föräldrar. Jag brinner för frågor som bättre BVC och eftervård av prematurer, barnförsäkringar för alla och en mödravård som informerar om prematuritet. Sedan Fredrika föddes har jag drivit en blogg som heter prematurpappan.blogspot.com Till vardags studerar jag till läkare på Karolinska Institutet samt arbetar som operasångare. Jag har tidigare även utbildat mig på Berghs School of Communication i Stockholm.

Kajsa Holmberg, sekreterare

kajsa.holmberg87@gmail.com

Jag heter Kajsa Holmberg och bor i Ängelholm. Jag arbetar som kundtjänsthandläggare med frågor gällande omsorg och stöd. Min son Sigge föddes i vecka 25+0 2012. När Sigge föddes visste jag ingenting om för tidigt födda barn. Jag visste inte hur små dom allra minsta kunde vara eller vilken typ av vård som fanns. Och nu när jag 3 år senare känner att jag satt mig in i det så möts jag dagligen av människor som precis som jag tidigare inte vet något om prematura barn. Jag vill öka människors medvetenhet om dessa barn, då de föds 20 stycken varje dag i Sverige. Det viktigaste för mig och det jag brinner mest för är att öka medvetenheten hos mödravården om hur viktigt det är att informera föräldrar ordentligt. Det görs inte idag, något jag anser vara både skrämmande och sorgligt.

13346609_10156995895070158_1056185073053271995_n

Emmie Fryland, ledamot, intern kommunikation

emmie.fryland@gmail.com

Jag är en smålänning som numera bor i Göteborg med min man och min son, Vidar, född i vecka 30+5 i november 2013. Vidar förlöstes med larmsnitt på grund av att jag hastigt insjuknade i svår preeklampsi, HELLP och eklampsi. Idag är Vidar en glad liten prick full med energi och bus och vi följs upp extra på neonatalmottagningen i Göteborg.
Till vardags arbetar jag med el- och mjukvarurelaterade funktioner i fordonsindustrin och engagerar mig lokalt i Prematurföreningen Väst där jag bland annat besöker sjukhuset och träffar föräldrar till barn som är inlagda på neonatalavdelningen. Jag brinner för att man ska få rätt stöd från vården även efter den första neonatalvården, både föräldrar och barn.

emmie-fryland-bild

Johanna Holm, ledamot, marknadsansvarig

Presentation kommer...

Column content

Martino Corrias, ledamot

Jag heter Martino Corrias och är far till fyra barn. Min förstfödda dotter Anna föddes i v 25+6 med födelsevikt 753g i oktober 1985. Hon mår bra nu och har givit mig mitt första barnbarn för ett år sedan. Jag har varit aktiv i föräldraföreningen för prematurfödda barn Stockholm sedan starten. Mitt engagemang och intresse har länge varit de nationella frågorna och jag är stolt och glad att ha bidragit till att vi nu bildat Svenska Prematurförbundet. Jag arbetar som Neonatolog i Stockholm.

Kimberly Larsson, ledamot, insamling

kimferlee@hotmail.com

Jag heter Kimberly, är gift med Henrik och mamma till Holly och Ryan (född i v. 26). Jag är den nyaste medlemmen i styrelsen och min roll kommer mestadels att innefatta insamlingar, donationer och gåvor.
Jag är även ordförande i Prematurföreningen Värmland som fortfarande är i sin linda. Vi ser fram emot att växa tillsammans med Prematurförbundet och att dessutom hjälpa förbundet att växa.

bild-kimberly

Marina Hansson Larsson, ledamot, sociala medier

marina.hlsson@galaxen.se

Marina heter jag och är en skåning bosatt i Karlstad, Värmland sedan 11 år tillbaka. Sommaren 2015 föddes vårt första barn; Leona, i vecka 28+2, på 825 gram och 33 cm lång. Även om vi var förberedda i flera veckor på tidig födsel, så var det trots allt en chock att föda prematurt och se sitt barn i kuvös med en massa maskiner och syrgasmask kopplade till sig.

Det vi saknade under tiden på neo var någon form av träff på sjukhuset, möjligheten att träffa föräldrar/närstående som varit med om liknande men fått komma hem. Så en kan bolla frågor med andra än vårdpersonalen. Det är en av de saker jag vill jobba med som styrelsemedlem; att försöka skapa mer grupper runt om i landet som med enkla medel vill styra träffar på sjukhus. Annat jag vill jobba med/är intresserad av som styrelsemedlem är nätverkan med vårdpersonal, internationell samverkan/utbyte, få till en nationell träff för medlemmar samt jobba med sociala medier på olika sätt.
Jag ser fram emot styrelsesrbetet och tror det här kommer bli riktigt bra!
Tack för du läste :)

Column content